Presenting partner

TRUE

True verzorgt managed hosting voor EVENEMENTEN VAN ALDA EVENTS

Over Alda Events

Als wereldwijd opererende Nederlandse organisatie is ALDA gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, organiseren en uitvoeren van nieuwe DJ- en eventformules. Experts op het gebied van field & stage design, storytelling, video- en technische producties stellen de juiste ingrediënten samen om tot een succesvolle evenementenmix te komen en de festivalbezoeker de juiste ervaring mee te geven.

In de afgelopen 10 jaar heeft ALDA een diversiteit van succesvolle internationale en nationale evenementen uitgebracht en uitgevoerd, waardoor deze eventformules tegenwoordig in meer dan veertig landen worden uitgevoerd. ALDA werkt samen met vooraanstaande artiesten (Armin van Buuren en Hardwell) en host veelbezochte muziekevenementen zoals Flying Dutch, A Day at the Park, A State of Trance en Amsterdam Music Festival.


Up-and-running websites

De afgelopen jaren is ALDA sterk gegroeid in het aantal festivalformules, landen en bezoekers. Deze groei vertaalt zich direct door in het aantal websitebezoekers van de evenementen. Up-and-running websites zijn daarom cruciaal voor ALDA. Wanneer de kaartverkoop voor een evenement van start gaat, zijn de prestaties van de website een kritiek punt van aandacht. Op deze momenten stromen tussen de 10.000 tot 25.000 bezoekers de website binnen. 24/7 bereikbaarheid, snelheid en stabiliteit zijn absolute must-haves.Om dit te bewerkstelligen is ALDA op zoek gegaan naar een partner op het gebied van hosting.

Belangrijke speerpunten in de zoektocht waren dat de hostingprovider meedacht met de huidige- en toekomstplannen en specialistische ervaring had met het samenwerken met webbureaus. Daarnaast waren proactief incidenten oplossen en het naadloos afstemmen van applicaties en websites op de hostingomgeving doorslaggevende factoren.

Managed hostingprovider True

In samenspraak met het webbureau van ALDA is contact opgenomen met managed hostingprovider True. Samen hebben de drie partijen ervoor gezorgd dat de webomgeving van Amsterdam Music Festival (editie 2015) stabiel bleef, hoge pieken aankon en de beloofde performance kon bewerkstelligen. Deze case heeft bij ALDA de interesse opgewekt om in februari 2016 alle evenementenbrands te hosten bij True.

In samenwerking met True heeft ALDA gekeken naar de best passende oplossingen voor het hosten van de evenementenwebsites. Er is per evenement een hostinginfrastructuur gebouwd waarbij snelle capaciteit bijgeschakeld kan worden en prestaties op maat af zijn af te stemmen.

De specialisten van True houden het verkeer bij de events nauw in de gaten en schakelen snel capaciteit bij om downtime te minimaliseren en de continuïteit van een webomgevingen te waarborgen. Zo blijven de online bezoekersstromen in goede banen geleid en wordt de downtime geminimaliseerd. En kan ALDA zich richten op de core-business: evenementconcepten creëren waar nog jaren over wordt gepraat.

Meer info over TRUE vind je hier!