Presenting partner

Multi-instrumentalist Gabriel Ananda

Multi-instrumentalist Gabriel Ananda begon akoestisch. Op gitaar en cello. En toen raakte hij geïnspireerd door een oude ADATP-bekende. “Sven Väth draaide een 12 uur durende set buiten in de zon. Ik heb alleen maar gedanst! Na die ervaring besloot ik dat ik zelf muziek wilde maken.”

Waarom hij muziek wilde maken? Niet vanwege de grooves, de samples of het avontuur in de muziek. Nee, door de mensen op de dansvloer. De underground techno fans voelden als zijn familie. En dat voelde fijn. Gabriel is overigens kind aan huis in Nederland, want de sympathieke Duitser houdt van ons land.

Door middel van techno en techhouse heeft hij zijn creativiteit kunnen bundelen tot een eigen stijl. Na vele hits in Duitsland wist Ananda in 2006 internationaal door te breken. De lancering van zijn eigen label ‘Basmati’ heeft hem vervolgens de ruimte gegeven om zijn ‘Soulfull Techno’ naar een groter publiek te brengen. Gabriel Ananda heeft een unieke visie op dj-en en fabriceert dan ook regelmatig zijn eigen hardware om mee op te treden!

Als hij vrij is, luistert hij eigenlijk het liefst naar vogels en de wind. Dat doet ons dan weer denken aan het park. En aan househippie Arjuna Schiks. Dus bundelen zij hun krachten op de Final Edition van A Day at the Park. Arjuna en Gabriel draaien back2back! Lekker setje toch?