Presenting partner

Multi-instrumentalist Gabriel Ananda

Multi-instrumentalist Gabriel Ananda begon akoestisch. Op gitaar en cello. En toen raakte hij geïnspireerd door een oude ADATP-bekende. “Sven Väth draaide een 12 uur durende set buiten in de zon. Ik heb alleen maar gedanst! Na die ervaring besloot ik dat ik zelf muziek wilde maken.”

Waarom hij muziek wilde maken? Niet vanwege de grooves, de samples of het avontuur in de muziek. Nee, door de mensen op de dansvloer! De underground techno fans voelden als zijn familie. Dat voelde én voelt fijn.

Soulful Techno

Na vele hits in Duitsland wist Gabriel Ananda in 2006 internationaal door te breken met zijn creatieve eigen stijl; duidelijk anders dan de meeste techno op dat moment. Melodieuzer en niet volgens de geijkte structuren. Eigenlijk is het een mix van klassieke muziek, pop, rock en techno. De lancering van zijn label ‘Basmati’ heeft hem vervolgens de ruimte gegeven om zijn ‘Soulful Techno’ naar een groter publiek te brengen. Ananda heeft een unieke visie op deejayen en fabriceert dan ook regelmatig zijn eigen hardware om mee op te treden!

Als hij vrij is, luistert hij eigenlijk het liefst naar vogels en de wind. Dat doet ons dan weer denken aan het park. En aan househippie Arjuna. Voor de Final Edition van A Day at the Park bundelen zij hun krachten: Arjuna Schiks en Gabriel Ananda draaien back2back! Lekker setje toch? Eén keer eerder deden ze dat, op een Soulful Techno avond in Keulen. Dat beviel zo goed dat ze in de toekomst vaker willen samenwerken. Gabriel is overigens kind aan huis in Nederland, want de sympathieke Duitser houdt van ons land. En wij van hem.