Presenting partner

Kris Kross Amsterdam feat. COOLIO!

Alle remmen los: de mannen van Kris Kross Amsterdam hosten een eigen podium tijdens de Final Edition van A Day at the Park! Bereid je voor op een muzikale tijdreis van de nineties tot nu, met diverse dj-acts en live optredens. Waaronder een special performance van de Amerikaanse rapper, acteur en platenproducer Coolio!

Forreal? Forreal! Kris Kross Amsterdam: “Coolio is old skool maar tijdloos, een levende legende wat betreft RnB en hiphop. Wij draaien zijn tracks regelmatig in onze sets. Fantastisch dat we hem te gast hebben op A Day at the Park!” Het wordt een feest der herkenning bij ‘Kris Kross Amsterdam x Desperados’, zaterdag 15 juli in het Amsterdamse Bos.

COOLIO

Kris Kross Amsterdam laat zich grotendeels inspireren door muziek uit hun jeugd. Rap-icoon Coolio sluit daar naadloos bij aan! Coolio’s debuutalbum It Takes a Thief uit 1994 bevatte de hit Fantastic Voyage. Maar bij het grote publiek is hij vooral bekend van: C U when U get there, 1-2-3-4, Hit ‘em high en de wereldwijde nummer 1 hit Gangsta’s Paradise, afkomstig van de soundtrack van de film Dangerous Minds. We zien hem nòg zitten, in de rook tegenover Michelle Pfeiffer.

De man is veelzijdig! Hij won vele prijzen, waaronder een Grammy. Is naast muzikant ook acteur. Was te zien in reality TV-series. En ook niet onverdienstelijk: zijn beroemde ‘sticking-up hairdo’ staat na al die jaren nog steeds overeind! Grappig feitje tussendoor: zijn voornaam is hetzelfde als de bekende Amsterdamse dierentuin. De echte naam van Coolio is namelijk ‘Artis Leon Ives Jr.’ En hij is ooit brandweerman geweest. Nice!

Momenteel is Coolio on tour en werkt hij met zijn beste vriend / bandmaat / hiphop-jazz-saxofonist Jarez aan een nieuw kookboek. Hadden we al gezegd dat hij veelzijdig is?

Kris Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam wordt in 2011 opgericht door de broers Jordy en Sander Huisman. Ze vinden de muziek in de Nederlandse club scene op dat moment té gefocust op techno en house. And if you can’t join them, beat them! Dus besluiten de broers om een eigen feest te organiseren en alle muziek waar zij mee opgegroeid zijn in de mix te gooien.

Na dat eerste feestje gaat het balletje rollen. De feesten worden steeds drukker bezocht en volgen elkaar sneller op. Bovendien worden ze ook door andere organisatoren geboekt als dj-duo, waardoor ze steeds meer bekendheid krijgen. Een nieuw concept ontstaat als gevolg van hun poging om verschillende muziekgenres te verenigen: een unieke eclectische mix van R&B, hiphop, twerk, trap en house uit alle decennia.

In 2014 completeert MC Yuki Kempees het gezelschap! Inmiddels produceren ze ook succesvol eigen muziek en trekken ze moeiteloos clubs en festivals vol. ‘KKA’ heeft al een paar keer de tent afgebroken op A Day at the Park. Dit slotjaar doen ze daar nog een flinke schep bovenop, met hun eigen area!