Presenting partner

House legende Erick Morillo

Hij is er even tussenuit geweest, verhuisde van New York naar Los Angeles, maar Erick Morillo is terug. En hoe! Hij tourt de wereld over, zijn label Subliminal Records bestaat 20 jaar en hij brengt veel nieuw werk uit. “I’m back in the studio working on tracks to sex up the dance floor!”

Mixologist Morillo

Zelfs als je hem niet kent, ken je hem. Huh, hoe dan? Nou, de duizendpoot doet veel meer dan alleen plaatjes draaien en opereert onder verschillende pseudoniemen. Zo is hij de producent achter Reel 2 Real; maakte muziek als Ministers De La Funk, The Dronez en Li’l Mo Ying Yang; en remixte hij alles van Whitney Houston tot Basement Jaxx.

Hij noemt zichzelf een mixologist en zoekt naar de middenweg tussen underground en mainstream. Liefst mét sexy vocals: “nothing cheesy about it”, aldus Erick Morillo.

You know I’m having a great time if I start looping a vocal on one of the decks

Morillo werkte al samen met zwaargewichten als Puff Daddy, DJ Rap en Boy George, maar hij herinnert zich vooral het moment waarop hij zijn jeugdheld Quincy Jones ontmoette toen hij achter de draaitafels stond in Pacha, Ibiza.

In 2015 stond hij al op ADATP, en voor deze laatste editie vliegt hij ook weer in. Laat Mister Morillo maar komen, wij hebben er zin in. Welcome back!