Presenting partner

Dimitri & Friends

Voor Tiësto uitgroeide tot wereldster was ras-Amsterdammer Dimitri Kneppers de nummer 1 deejay van Nederland. Het zal je maar steeds gezegd worden: dat je een legende bent, een van de uitvinders van het dj-vak. ‘Innovator of Hi-Tech-Soul’.

Magie

Drie dikke decennia achter draaitafels van de Roxy, Richter en zo’n beetje elke andere club in Nederland. Je zou Dimitri dus met recht een veteraan kunnen noemen. Maar uitgediend is hij nog lang niet! Zo vierde hij afgelopen januari zijn vijftigste verjaardag met een all nighter in Radion.

Nadat Dimitri op ADATP 2012 de tent afbrak, werd in 2014 zijn 30-jarig jubileum uitbundig gevierd tijdens A Day at the Park. In samenwerking met zijn boekingskantoor en vrienden organiseerden we een nogal episch verrassingsfeestje voor hem. Surprise! Returning the favor, komt hij dit jaar ónze jubileumeditie op stelten zetten met zijn eigen area: Dimitri & Friends!

Wat je zaterdag 15 juli van Dimitri kunt verwachten? Bekend om zijn sensitiviteit, inlevingsvermogen en mixing skills, geeft hij je het gevoel dat je getuige bent van een intieme handeling tussen twee geliefden: de muziek & de mens. “Er zit een magie in het samenkomen door muziek. Ik noem het vaak de nieuwe manier van naar de kerk gaan. Op die saamhorigheid heb ik altijd ingezet. Dat is in dertig jaar nooit veranderd.”

Dertig jaar deejayen

Wat wel is veranderd: het geluid. “Dertig jaar geleden waren er geen computers, zette ik mijn geluidseffecten op floppy disks en klonk alles nogal dunnetjes over die oude speakers. Nu is alles zo waanzinnig veel beter. Met de techniek ben ik gelukkig wel meegegroeid, maar voor verbinding zorgen tussen dansende mensen, dát vind ik nog steeds het belangrijkst.”

Dimitri is boven alles een enorme liefhebber van het ambacht, iemand die opviel omdat ie zijn eigen grenzen en de grenzen van de muziek opzocht op zoek naar net dat beetje extra. Hoe ie dat deed, met welke technieken en vanuit welke overtuiging, dat lees je in het artikel ‘De kunst van de dj met Dimitri‘ door popjournalist Atze de Vries voor 3voor12 (januari 2017).

Dimitri’s surprise party op A Day at the Park 2014: