Presenting partner

Bloemenkind Arjuna Schiks

Hij wordt wel het bloemenkind van de dj-scene genoemd. Househippie, ook zo’n fijne. Arjuna Schiks zal zijn (bijna) jaarlijkse uitje naar het Amsterdamse Bos nog gaan missen, nu de laatste editie van A Day at the Park zich aandient. En het Bos hem evenzeer!

Het spanningsveld tussen ambient en tech-house vormt de basis voor zijn karakteristieke, energieke melodieën, waarmee hij het ultieme parkgevoel creëert. Vandaar ook dat A Day at the Park hem steeds terugvraagt! Sinds 2010 speelt hij doorgaans ‘Under the Radar’ de sterren van de hemel op het Radarterrein van het Amsterdamse Bos, meestal in de volle zon.

Een glimlach op ieders gezicht. De vibe is er. Ook dit jaar weer. LIVE natuurlijk, met uitsluitend eigen materiaal.

Back2back

Maar deze keer komt Arjuna Schiks niet alleen: een bijzondere back2back-set met zijn Duitse vriend Gabriel Ananda staat 15 juli op het programma! Eén keer eerder deden ze dat, op een feest in Keulen. Wat er gebeurt als deze twee enorme goedzakken samenkomen? Smullen geblazen! Bij Gijs Alkemade in The Boom Room op SLAM! vertelde Arjuna er onlangs stiekem al wat over, gevolgd door een heerlijke live set van zo’n 1,5 uur:


Eind mei verschijnt Arjuna’s EP Park Guell op Gabriel Ananda’s label Soulful Techno. Een preview kun je beluisteren via de SoundCloud van Arjuna Schiks.

Throwback 2013: Parkish EP

Wie kan zich deze nog herinneren? Soundtrack A Day at the Park 2013: ‘Parkish EP’ by Arjuna Schiks! Vier fabelachtige tracks die je direct doen verlangen naar de festivalweide… “De titelsong ‘Parkish’ vormt de introductie van de dag, een diepe opbouwende plaat die perfect is tijdens een picknick. ‘Zebras’ is een echte festivaltrack met sferische synths en een warme baslijn gemaakt om te dansen! ‘Always Moog’ is een ode aan Robert Moog, het brein achter de Moog synthesizer. Tot slot vertelt ‘Summer Tales’ het verhaal van een magische zomerdag waar maar geen einde aan komt,” aldus Arjuna.

Throwback 2012: Pre-Picknick Report

De vraag die niemand durfde te stellen (wij wel). Teenage Mutant Ninja Turtles. Beschuitfluiten en andere ongein. Sympathiek en charmant als altijd, ons bloemenkind. Zelfs tijdens dit Pre-Picnic Report uit 2012. Bedankt voor ALLES alle jaren Arjuna! Maar echt. Hartje.